Testul psihologic. Aplicabilitate in societatea moderna Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Testul psihologic. Aplicabilitate in societatea moderna si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Testul psihologic. Aplicabilitate in societatea moderna Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Testul psihologic. Aplicabilitate in societatea moderna Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Testul psihologic. Aplicabilitate in societatea moderna

În societatea modernă de astăzi, diversificarea profesiilor și a activităților presupune, de asemenea, o diversificare a calificărilor profesionale și a locurilor de muncă disponibile. Această complexitate profesională implică un spectru aptitudinal variat, atât în ceea ce privește formarea profesională, cât și selecția pentru angajare sau reorientarea profesională.

Psihologia a devenit din ce în ce mai relevantă în ultimele decenii, contribuind semnificativ în toate domeniile de activitate prin intermediul testelor psihologice. Aceste teste sunt cele mai utilizate instrumente psihologice, folosite pentru orientarea în carieră, selecția profesională sau evaluarea psihologică periodică. Scopul acestor teste este de a evidenția, măsura și compara anumite aspecte ale funcțiilor și proceselor psihice, precum și ale personalității umane.

Există o varietate de teste psihologice disponibile, inclusiv teste de atenție, teste de gândire, teste de memorie, teste de inteligență QI, teste de coordonare motorie, teste verbale, teste nonverbale, teste de personalitate și teste de atitudini și comportament. Aceste instrumente oferă o perspectivă amplă asupra capacităților și caracteristicilor individuale, ajutând atât candidații, cât și angajatorii să facă alegeri informate în ceea ce privește cariera și dezvoltarea profesională

Un test psihologic pentru lucrul la inaltime va fi sensibil diferit fata de un test psihologic pentru functii publice sau un test psihologic de integritate. Variabilele masurate prin testele psihologice difera de asemenea atunci cand vorbim despre un test psihologic pirotehnician sau artificier si un test psihologic angajare sofer.

Importanța Testelor Psihoaptitudinale în Diversitatea Profesională

Testele psihoaptitudinale sunt frecvent prezentate sub formă de liste de întrebări sau teste situaționale, oferind răspunsuri limitate. Acestea sunt esențiale pentru a evalua potențialul și adecvarea candidaților pentru anumite poziții sau activități. Prognosticul exprimat de un test psihologic este adaptat la specificul profesiei sau activității pentru care se efectuează selecția.

Adaptarea Testelor Psihologice la Diversele Profesii

Testul psihologic pentru angajare este personalizat în funcție de cerințele și contextul activității pe care o va desfășura candidatul. De exemplu, teste pentru domenii precum lucrul la înălțime, funcții publice sau integritate sunt concepute diferit. Variabilele măsurate se adaptează în funcție de specificul fiecărei profesii sau activități.

Deja cu o vechime semnificativa si in Romania, activitatea de testare psihologica se dovedeste utila si in ceea ce priveste activitatile de agrement. Vorbim despre test psihologic permis barca agrement sau test psihologic permis arma vanatoare. Fie ca este vorba despre scolarizarea in anumite domenii cum ar fi transporturile sau sportul (test psihologic permis auto, test psihologic curs formare profesionala antrenor, test psihologic personal feroviar, test psihologic stivuitorist), domeniul medical (test psihologic formare terapeut, test psihologic voluntariat servicii de urgenta, test psihologic medic rezident), fie ca vorbim despre angajare sau evaluare periodica a functionarilor publici, profesorilor, electricienilor, toti psihologii folosesc teste psihologice, alaturi de observarea comportamentului si intervievarea persoanelor angrenate in diverse domenii de activitate.

Utilizarea Testelor Psihologice în Diverse Domenii de Activitate

Testele psihoaptitudinale sunt utile și în domeniile de agrement, precum obținerea permisului de barcă de agrement sau a permisului de armă de vânătoare. De asemenea, acestea sunt folosite în formarea profesională în diverse domenii, inclusiv transporturi, sport sau domeniul medical. Indiferent de domeniul de activitate, psihologii utilizează aceste teste împreună cu observația comportamentală și interviul pentru a evalua adecvarea candidaților și a angajaților pentru funcțiile respective.

Domeniul apararii si securitatii nationale.

Domeniul apararii si securitatii nationale de asemenea beneficiaza de specialisti care folosesc teste psihologice pentru detinatori de arme si munitii, cadre militare, detectivi particulari sau agenti de securitate. Testarea psihologica permis portarma implica coroborarea mai multor probe psihologice precum: teste de aptitudini cognitive, teste de atentie, teste de personalitate), fiind o testare psihologica complexa, cu un grad crescut de responsabilitate din partea psihologului specialist examinator.

De asemenea, avizul psihologic detectiv particular si avizul psihologic agent securitate presupun aplicarea unor probe psihologice specifice, diferite de cele care se aplica pentru testarea psihologica a soferilor sau testul psihologic pentru concurs functii de executie.

Toate testele psihologice folosite in cabinetul de psihologie, teste standardizate si licentiate, validate pe populatia din Romania, reprezinta instrumente de cunoastere si ofera un plusvaloare societatii in general, atat la nivel economic, scazand cheltuielile cu fluctuatia de personal, cat si la nivel sociouman, prin evitarea a numeroase accidente care ar putea fi provocate prin selectarea unor persoane nepotrivite si cresterea gradului de siiguranta (asa cum este cazul testului psihologic permis arma, testului psihologic permis auto, testului psihologic sofer profesionist, testului psihologic conducator ambarcatiune, testului psihologic conducator tren etc). De asemenea, testele psihologice pentru orientarea in cariera, din ce in ce mai des folosite inainte de alegerea profilului la liceu sau admiterii la facultate reprezinta o etapa importanta in viata adolescentilor, ajutandu-i sa se autocunoasca si sa isi ierarhizeze corect motivatiile profesionale si obiectivele de viitor, in functie de particularitatile personalitatii fiecaruia. Mai multe detalii puteti gasi pe: https://www.testpsihologic.info/orientare-vocationala-si-profesionala/

Testarea psihologica de integritate sau evaluarea psihologica complexa

O testare psihologica complexa este testarea psihologica de integritate sau evaluarea psihologica complexa si de integritate pentru personalul care urmeaza sa se angajeze in institutii publice precum: ANAF, ANI, Garda de Mediu, ROMSILVA, Consiliul Concurentei. Este vorba despre test psihologic inspector, test psihologic membru CA si alte functii publice care prin natura lor presupun personalitati cu integritate morala si absenta unor tendinte comportamentale care ar putea afecta integritatea.

Cabinet Psihologic Mihaela Davidescu

Cabinetul Psihologic Mihaela Davidescu efectueaza testare psihologica pentru toate functiile, in domeniul transporturilor rutiere, feroviare si navale, testare psihologica permis portarma, testare psihologica examen auto, testari psihologice pentru functii publice ai alte tipuri de testari psihologice solicitate de catre institutiile din Romania. Toate testarile psihologice se realizeaza cu ajutorul testelor psihologice validate pe populatia din Romania, licentiate si autorizate la nivel national.

Va rugam sa ne contactati pentru programare la numerele: 0720897325 sau 0771750060 sau sa ne trimiteti o solicitare pe formularul de contact de pe site-ul www.testpsihologic.info, www.psihologic-auto.ro sau la adresa de email office@testpsihologic.info

APEL TELEOFNIC