Consiliere psihologică și psihoterapie Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Consiliere psihologică și psihoterapie si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Consiliere psihologică și psihoterapie Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Consiliere psihologică și psihoterapie Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

CONSILIERE PSIHOLOGICA BUCURESTI

Are rolul de a oferi suportul necesar atat pentru autocunoastere, acceptare de sine si dezvoltare personala cat si pentru cunoasterea diferitelor aspecte ale vietii, cu scopul rezolvarii problemelor pe care le ridica mediul familial, social, profesional.

Consilierea psihologica se adreseaza persoanelor care trec prin situatii existentiale de criza, de pierdere, dezechilibru sufletesc, ajutandu-le sa ia decizii optime in ceea ce priveste cariera, casnicia, familia. Trecerile de la o etapa de varsta la alta, evenimente precum separarea cuplului, decesul unui parinte sau partener, un job tensionant sau relatii disfunctionale cu colegii sau superiorii, abuzul fizic sau emotional, neincrederea in fortele proprii sunt aspecte pe care le putem dezbate si solutiona in cadrul unei sedinte de consiliere psihologica.

Poti apela la un cabinet de consiliere psihologica in Bucuresti daca te confrunti cu urmatoarele probleme:

–  Probleme de relationare in cuplu (dificultatea de a incepe si mentine o relatie, incheierea unei relatii semnificative, sentimente de culpabilitate)

–  Probleme cauzate de stresul profesional (pierderea locului de munca, lipsa increderii in fortele proprii si scaderea stimei de sine, teama de schimbare, teama de afirmare)

–   Divort, deces, viol, boli cronice, alte abuzuri si evenimente traumatizante

–   Relatii interpersonale  deficitare (dificultati in comunicare si exprimarea emotiilor, tendinta de izolare etc)

De asemenea, consilierea psihologica exercita si un rol preventiv in tulburarile afective si comportamentale, echilibrand si orientand subiectul spre viitor, spre oportunitatile care confera sens vietii sale, spre dezvoltare personala.

PSIHOTERAPIE BUCURESTI

Se adreseaza palierului profund al personalitatii, ajutand subiectul sa isi gaseasca propriile resurse pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, intr-o maniera matura, adaptata si cat mai eficienta, mai ales in situatii traumatizante sau la persoane cu teren sensibil la factorii cu potential psihopatologic sau la persoane care prezinta tulburari psihopatologice, de diverse tipuri (nevroze, depresii, tulburari anxioase, fobii sau chiar tulburari afective bipolare, psihopatii, psihoze de tipul schizofreniilor sau tulburari de comportament).
Obiectivele psihoterapiei in context clinic se contureaza in functie de amploarea si specificul tulburarii psihice si de specificitatea psihodiagnosticului:

–   Diminuarea sau disparitia simptomului

–   Intarirea Eului

–   Echilibrarea identitatii personale, a imaginii de sine, restabilirea echilibrului emotional, adaptarea si integrarea sociala.

Psihoterapia in contextul psihologiei clinice se refera la interventia psihologului in sprijinul si tratarea persoanelor care sufera de episoade depresive recurente sau majore, atacuri de panica, tulburari de comportament alimentar, tulburari de adictie (dependenta de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc), tulburari de personalitate, tulburari ale somnului, tulburari de stres posttraumatic.

De asemenea, psihoterapia vizeaza si tratamentul tulburarilor de comportament la copii (nervozitate, abandon scolar, deficit de atentie, dificultati de invatare). Consultul psihologic intr-un cabinet de psihoterapie va urmari identificarea problemelor de comunicare si relationare, prezenta ticurilor sau stereotipiilor, a tendintei de a nu se implica sau finaliza activitatile cotidiene, agresivitatea copilului.

De asemenea, psihoterapia este cea mai importanta parghie in tratamentul tulburarilor somatoforme, psihosomatice precum tulburarea de somatizare, tulburarea algica, ipohondria sau tulburarea de conversie. Utilizarea psihoterapiei in reechilibrarea relatiei dintre psihic si fizic, dintre creier si corp aduce rezultate uimitoare in beneficiul persoanelor care sufera de probleme precum: tulburari gastrice precum sindromul de intestine iritabil, tulburarile de ritm cardiac, anorexie sau bulimie nervoasa, dureri de cap de cauza psihogena, probleme respiratorii sau palpitatii fara o cauza organica. Consultul psihologic va urmari, in astfel de situatii, sa refaca traseul de la simptomul fizic la semnificatia simbolica, uneori prea putin constientizata, a conflictului psihic nerezolvat care se ascunde in spate, urmarind conversia perturbarilor emotionale in disfunctii somatice.

Psihologia clinica, psihodiagnosticul si interventiile terapeutice de tip integrativ constituie domenii importante intr-un cabinet de consiliere psihologica si psihoterapie in Bucuresti, fiind abordate intr-o maniera holistica atat psihoptologia copilului si adolescentului, cat si psihopatologia adultului si varstnicului.

Tulburarile psihice (atac de panica si anxietate, fobie, depresie, anorexie, bulimie, obezitate, probleme de cuplu, tulburari de comportament, tulburari de personalitate, tulburari cauzate de evenimente psiho-traumatizante precum: divort, deces, viol) au ca origine distorsiuni ale realitatii, prin scheme ilogice de gandire pe care clientul le-a format de-alungul timpului. Astfel, in cabinetul de psihoterapie in Bucuresti terapeutul ajuta clientul sa invete modalitati adecvate si adaptate trairilor sale afective.

APEL TELEOFNIC