Orientare Vocațională și Profesională Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Orientare Vocațională și Profesională si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Orientare Vocațională și Profesională Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Orientare Vocațională și Profesională Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Orientare Vocationala In Bucuresti

Eliberam aviz psihologic care atesta aptitudinea copilului cu varsta peste 14 ani, de a presta activitati in domeniul cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling, conform legislatiei in vigoare!

Orientarea  scolara si vocationala – implica descoperirea si evaluarea personalitatii vocationale, cu ajutorul aplicarii de metode si tehnici psihologice, menite sa identifice aptitudinile, valorile si interesele profesionale ale clientului, acesta fiind ajutat sa fructifice la maxim capacitatile de care dispune si, in acelasi timp, sa cunoasca, sa previna sau sa contracareze dificultatile care pot interveni pe traseul studiilor pe care le va urma sau pentru orientare in cariera pe care o va imbratisa.

In urma evaluarii psihologice pentru orientare vocationala sau orientare in cariera, psihologul va intocmi un profil psihoaptitudinal si vocational, profil psihologic care detaliaza tipologia de cariera si masoara congruenta dintre interesele persoanei si posibilitatile reale ale acesteia, aptitudinile sale. Evaluarea psihologica pentru orientarea vocationala se realizeaza prin aplicarea unor teste cu licenta, metode complexe care privesc atat nivelul cognitiv, cat si tipurile de personalitate si valorile la care adera solicitantul si implica mai multe sesiuni de evaluare si de consiliere in cariera. Consilierea in cariera implica, in afara stabilirii unui profil psihologic, in unele cazuri, si gasirea de solutii privind reoreintarea, reintegrarea si redefinirea profesionala.

Cu ajutorul consilierii scolare si vocationale, clientul este sustinut sa isi dezvolte capacitatea de luare a deciziilor privind orientarea in cariera, sa isi insuseasca modalitati de invatare eficienta, sa poata realiza un echilibru intre ceea ce doreste sa devina si posibilitatile reale de care dispune (atat din punct de vedere aptitudinal, cat si al particularitatilor dinamicii pietei muncii). De asemnea, evaluarea psihologica pentru orientare in cariera pune in discutie stabilirea liniei carierei si a unui management corect al carierei sau reorientarea in cariera. Stilul de comunicare, lucrul in echipa, motivatia, atitudinile, stilul de viata, nivelul de integrare socioculturala sunt alte variabile care sunt luate in calcul pentru stabilirea unui profil psihologic necesar consilierii in cariera.

De asemenea, consilierea scolara si orientarea vocationala vizeaza si interventia psihologica de sustinere a copiilor si adultilor care se gasesc in situatii de criza familiala si existentiala (divort al parintilor, conflicte intre membrii familiei, somaj, familie monoparentala), inadaptare scolara sau sociala (esec scolar, abandon scolar, absenteism, tulburari de comportament, fenomenul de burnout) si de familiarizare a parintilor cu privire la rolul decisiv al climatului familial in dezvoltarea optima a copiilor si tinerilor.

Cabinetul Individual de Psihologie Mihaela Davidescu efectueaza sesiuni de evaluare psihologica pentru orientare vocationala in Bucuresti si consiliere in cariera. Va rugam, cu programare telefonica in prealabil!

 

 

 

APEL TELEOFNIC