Fisa medicala soferi profesionisti Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Fisa medicala soferi profesionisti si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Fisa medicala soferi profesionisti Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Fisa medicala soferi profesionisti Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Fisa medicala soferi profesionisti

fisa medicala soferi profesionistiTest Psihologic Soferi Profesionisti

Cabinetul Psihologic Davidescu Mihaela este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru examen psihologic soferi profesionisti, in conformitate cu legislatia in vigoare, certificat Nr 735/29.11.2018.

Examinarea psihologica pentru personalul cu atributii in siguranta circulatiei (siguranta transporturilor) – functii din siguranta circulatiei, metodologie, periodicitate.

Fisa medicala soferi profesionisti

Examinarea psihologica este obligatorie pentru functiile cu atributii in siguranta transporturilor si se efectueaza in scopul: admitere in unitatile de calificare, angajare, examinare periodica, schimbarea functiei, reexaminare in caz de aviz psihologic tip siguranta circulatiei restrictiv. La solicitarea persoanelor juridice angajatoare, se poate efectua examinarea psihologica suplimentara, de obicei in cazul in care se constata ca personalul cu atributii in siguranta transporturilor (conducator auto, manager de transport, consilier marfuri periculoase, insotitor transporturi, instructor auto, comandant, ofiter maritim, sef de echipaj, macaragiu, acar, sef tren, dispecer, sef statie, etc) are un comportament neadecvat la locul de munca, a produs accidente sau prezinta afectiuni care influenteaza capacitatea de munca si a beneficiat de concedii medicale prelungite de peste 60 de zile.

Examinarea psihologica periodica a personalului incadrat in siguranta transporturilor se va efectua, pe grupe de varsta, astfel:

TRANSPORT RUTIER – la grupa de varsta 18-65 ani se efectueaza controlul psihologic periodic si controlul medical la interval de 1 an.

TRANSPORT FEROVIAR – personal cu atributii in siguranta circulatiei feroviare, se va efectua testarea psihologica si controlul medical periodic la interval de 3 ani (pentru grupa de varsta 18-55 ani) si pentru grupa de varsta peste 55 de ani, examenul psihologic se va efectua la interval de 2 ani, iar analizele medicale siguranta circulatiei se vor efectua la interval de 1 an.

TRANSPORT MARITIM – pentru personalul navigant maritim sub 18 ani testarea psihologica se efectueaza anual, la fel si analizele medicale. Pentru grupa de varsta intre 18 si 45 de ani, examenul psihologic siguranta circulatiei si fisa medicala tip siguranta circulatiei se vor efectua la 2 ani. Pentru grupa de varsta peste 45 de ani avizarea psihologica si avizarea medicala  se efectueaza la interval de 1 an.

Avizul psihologic pentru soferi profesionisti este obligatoriu, iar in functie de tipul de transport efectuat, s-au stabilit urmatoarele categorii, cu termenele aferente:

 • Sofer transport intern marfa – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto la transportul intern de marfa”
 • Sofer transport international de marfa – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto la transportul international de marfa”
 • Sofer transport intern de persoane – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto la transportul intern de persoane”
 • Sofer transport international de persoane – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto la transportul international de persoane”
 • Sofer taxi – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto la transportul de persoane in interes public”
 • Soferi transporturi speciale (agabaritic, valori) – valabilitatea avizului 1 an, cu formularea “Apt psihologic conducator auto transportri speciale agabaritic” sau “Apt psihologic transport valori”
 • Conducator auto ADR – marfuri periculoase – valabilitatea avizului 1 an – cu formularea “Apt psihologic conducator auto transport marfuri periculoase”
 • Persoana desemnata – valabilitatea avizului 1 an – cu formularea “Apt psihologic persoana desemnata sa conduca efectiv si permanent activitatea de transport”. De asemenea, se efectueaza aviz psihologic manager transport persoane in regim de inchiriere si transport alternativ.
 • Instructor auto – valabilitatea avizului 1 an – cu formularea “Apt psihologic instructor practica conducerii auto”
 • Profesor legislatie – valabilitatea avizului 1 an – cu formularea “Apt psihologic persoana cu atributii in siguranta circulatiei – profesor legislatie”
 • Consilier ADR – valabilitatea avizului 1 an – cu formularea “Apt psihologic consilier ADR”

Angajatii cu atributii in siguranta transporturilor au obligatia sa se prezinte la examinarea psihologica periodica medicala si psihologica la data stabilita, neprezentarea lor in termenul precizat implicand, dupa expirarea valabilitatii avizului medical si avizului psihologic retragerea temporara de la exercitarea functiei. Avizele psihologice si avizele medicale tip siguranta circulatiei se elibereaza conform baremelor de aptitudine stabilite prin reglementari ale Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Avizul psihologic tip siguranta circulatiei va reprezenta o reflectare a rezultatelor psihometrice obtinute in urma examenului psihologic, raportat la cerintele functiei examinate. Avizul psihologic de aptitudine se va elibera in 3 exemplare autocopiative, conform reglementarilor in vigoare, dupa cum urmeaza:  originalul avizului ramane la persoana juridical angajatoare, al doilea exemplar va fi inmanat persoanei fizice examinate, iar al treilea exemplar de aviz psihologic va fi pastrat la dosarul personal din fisierul siguranta transporturilor din cadrul cabinetului psihologic autorizat sa efectueze examinarea psihologica. Avizul psihologic siguranta circulatiei va avea aplicat stampila unitatii psihologice (cabinet psihologic autorizat) si stampila cu timbru sec, in partea dreapta sus a avizului.

Pentru personalul cu atributii in siguranta navigatiei maritime si/sau fluvial, rezultatul examinarii psihologice va fi inscris in fisa medicala personala si se va elibera certificatul medical si psihologic, conform modelului prevazut de reglementarile in vigoare.

Avizul psihologic de inapt temporar are caracter provizoriu, fiind neaparat urmat de un aviz cu caracter definitiv (APT/INAPT), dupa rezolvarea afectiunii medicale respective. In cazul avizului psihologic si avizului medical inapt sau apt cu restrictii se va specifica posibilitatea contestatiei, termenul si locul de depunere a acesteia.

Contestarea avizului psihologic se poate face in termen de maxim 30 de zile la directia de specialitate din Ministerul Transporturilor, care va comunica in termen de 5 zile, acordul pentru reexaminarea psihologica Comisiei centrale psihologice in siguranta transporturilor. Persoanele declarate inapte sau cu aviz restrictiv (apt conditionat) pentru siguranta circulatiei vor urma tratament, psihoterapie sau consiliere psihologica in scopul optimizarii si reintegrarii sau reorientarii profesionale in cadrul unui laborator psihologic agreat de catre Ministerul Transporturilor. Dupa recuperare, personalul cu atributii in siguranta transporturilor se va prezenta in termen de 7 zile in vederea reevaluarii aptitudinii psihologice.

Metodologia de evaluare psihologica dupa care se ghideaza testarea psihologica pentru siguranta circulatiei (testare sofer profesionist transport intern si international marfuri generale,testare sofer profesionist transport intern si international agabaritic, testare sofer profesionist transport persoane, sofer profesionist transport marfuri periculoase, sofer profesionist transporturi sperciale, transport valori, consilier ADR, insotitor transport agabaritic, testare psihologica persoana desemnata – manager transport, coordonator transport, instructor auto, testare psihologica pentru conducator auto care conduce masina institutiei etc) va urmarii: stabilirea gradului de maturitate psihica (a existentei/inexistentei capacitatilor aptitudinal-atitudinale necesare integrarii in functie sau examinarea competentei psihoaptitudinale specifice functiei din siguranta circulatiei ocupate.

Psihologul care realizeaza testarea psihologica in cadrul cabinetului psihologic autorizat in psihologia transporturilor va urmari: aspecte psihoconstitutionale, cognitive-aptitudinale – evaluarea psihologica a memoriei, atentiei, gandirii, reprezentarii spatiale, psihomotricitate, aprecierea vitezelor si distantelor, profilul de personalitate, dimensiuni afectiv-motivationale, sociabilitatea, nivelul de toleranta la frustrare, responsabilitatea.

Examinarea psihologica a soferilor profesionisti si a persoanelor cu functii in siguranta circulatiei ( transport rutier, transport maritim, transport feroviar) va tine cont de analiza psihologica a muncii, fisa postului, profilul vocational si aptitudinal. Evaluarea psihologica va reprezenta un reper pentru construirea unuor solutii privind optimizarea prin consiliere psihologica si psihoterapie la nivel de angajat si  de asemenea, prin diagnoza la nivel de organizatie si consultanta pentru managementul resurselor umane.

Beneficiile testarii psihologice in acest domeniu sunt evidente atat pentru conducatorul auto examinat, care va cunoaste obiectiv nivelul propriilor aptitudini, cat si pentru angajator, prin asigurarea unei selectii corecte a personalului si optimizara rezultatelor. Examenul psihologic pentru soferi profesionisti presupune asigurarea unui raport optim, avantajos intre calitatea serviciilor si benficiile oferite.

Preturile serviciilor legate de Siguranta Circulatiei se regasesc la sectiunea Tarife si consultatii.

APEL TELEOFNIC