Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV) – numai pentru cupluri? Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV) – numai pentru cupluri? si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV) – numai pentru cupluri? Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV) – numai pentru cupluri? Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Evaluarea Psihologică pentru Fertilizare In Vitro (FIV). Cine poate beneficia?

Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV). Fertilizarea in vitro (FIV) este o procedură medicală complexă, adesea considerată ca fiind o speranță pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea. Această procedură presupune colectarea ovulelor mature și fertilizarea lor în laborator, oferind șansa ca un embrion să fie implantat ulterior în uter. Cu toate acestea, înainte de a păși pe această cale, este necesară o evaluare psihologică, care să ajute la stabilirea maturității emoționale și a capacitații cuplului de a lua această decizie în mod responsabil.

Avizul Psihologic de Cuplu în Contextul Fertilizării In Vitro

Determinarea responsabilității și echilibrului emoțional.

Avizul psihologic de cuplu este un proces esențial în parcursul către FIV. Acesta urmărește să stabilească dacă cuplul care dorește să înceapă procedura de FIV este pregătit din punct de vedere psihologic. Evaluarea psihologică constă într-o sesiune în cadrul căreia se analizează gradul de maturitate psihică, nivelul de informare prealabilă și echilibrul emoțional al cuplului. Această evaluare psihologică se finalizează cu eliberarea avizului psihologic de cuplu, care certifică absența manifestărilor psihopatologice care ar putea afecta capacitatea cuplului de a lua o decizie corectă și responsabilă.

Partenerii Trebuie să Fie Prezenți

O evaluare completă a cuplului.

Pentru a se asigura o evaluare cuprinzătoare, este necesar ca ambii parteneri să fie prezenți simultan în timpul sesiunii de evaluare psihologică pentru FIV. Acest lucru permite psihologului să obțină o imagine de ansamblu a relației și a gradului de susținere reciprocă între parteneri în procesul de FIV.

Noutăți din 2023: Femeile Singure și FIV

Oportunitatea pentru femeile singure.

Începând cu anul 2023, Programul Național de Fertilizare In Vitro a introdus o schimbare semnificativă. Acum, femeile singure care au fost diagnosticate cu infertilitate și doresc să devină mame au oportunitatea de a accesa procedurile de FIV prin programul național. Această decizie de a începe un tratament de fertilizare in vitro trebuie să fie însoțită de o adecvată informare, responsabilitate și motivație, iar evaluarea psihologică pentru FIV este un pas crucial în acest proces.

Evaluarea Psihologică pentru FIV pentru Femeile Singure

Conștientizarea specificului procedurii

Pentru femeile singure care doresc să urmeze procedura de FIV, evaluarea psihologică este un pas esențial. Aceasta ajută la asigurarea conștientizării specificei acestei proceduri și la excluderea manifestărilor psihopatologice care ar putea afecta luarea unei decizii corecte sau informarea adecvată.

Concluzie despre Evaluarea psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV)

Evaluarea psihologică este un pas crucial în procesul de pregătire pentru fertilizarea in vitro, fie că este vorba despre cupluri sau femei singure. Aceasta contribuie la asigurarea că cei care urmează procedura sunt psihologic pregătiți pentru acest pas semnificativ către împlinirea visului de a deveni părinți.

Cum pot programa o evaluare psihologica pentru fertilizare in vitro (FIV) in Bucuresti?

Dacă doriți să programați o evaluare psihologică pentru obținerea avizului psihologic pentru FIV, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 0720.897.325 / 0771.750.060.

Întrebări Frecvente Despre Evaluarea Psihologică pentru Fertilizare In Vitro (FIV)

1. Ce este fertilizarea in vitro (FIV) și de ce este necesară evaluarea psihologică înainte de începerea procedurii?

Răspuns. Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnică de reproducere asistată utilizată pentru a ajuta cuplurile și femeile singure să devină părinți atunci când se confruntă cu infertilitatea sau alte probleme de reproducere. Evaluarea psihologică este necesară pentru a evalua maturitatea emoțională și capacitatea de a lua decizii responsabile în legătură cu FIV, precum și pentru a identifica potențialele manifestări psihopatologice care ar putea afecta procesul.

2. Cine trebuie să fie prezent în timpul evaluării psihologice pentru FIV?

Răspuns. Pentru o evaluare completă, este important ca ambii parteneri (în cazul cuplurilor) sau solicitanta (în cazul femeilor singure) să fie prezenți în timpul sesiunii de evaluare psihologică. Acest lucru ajută psihologul să înțeleagă dinamica relației și susținerea reciprocă în procesul de FIV.

3. Care sunt criteriile de evaluare pentru femeile singure care doresc să urmeze procedura de FIV?

Răspuns. Femeile singure care doresc să urmeze procedura de FIV trebuie să fie adecvat informate, responsabile și motivate pentru acest proces. Evaluarea psihologică va verifica dacă solicitanta conștientizează specificul procedurii și dacă nu prezintă manifestări psihopatologice care ar putea afecta luarea unei decizii corecte sau informarea adecvată.

4. Ce rol joacă avizul psihologic în procesul de FIV?

Răspuns. Avizul psihologic atestă faptul că persoana sau cuplul care urmează procedura de FIV sunt pregătiți din punct de vedere psihologic și emoțional pentru acest pas semnificativ. Acesta ajută la asigurarea că decizia de a începe FIV este luată responsabil și în cunoștință de cauză.

5. Cum pot obține o programare pentru evaluarea psihologică pentru FIV la Cabinetul Individual de Psihologie Davidescu Mihaela din București?

Răspuns. Pentru a programa o evaluare psihologică pentru obținerea avizului psihologic pentru FIV la Cabinetul Individual de Psihologie Davidescu Mihaela din București, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 0720897325 sau 0771750060. Echipa noastră vă va ghida prin procesul de evaluare și vă va oferi sprijinul necesar în această etapă importantă a călătoriei spre împlinirea visului de a deveni părinți.

APEL TELEOFNIC