Particularitati in evaluarea psihologica permis port-arma Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Particularitati in evaluarea psihologica permis port-arma si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Particularitati in evaluarea psihologica permis port-arma Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Particularitati in evaluarea psihologica permis port-arma Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Particularități în Evaluarea Psihologică pentru Permisiunea de Port-armă

Evaluarea pentru permisul de port-arma este un proces complex și riguros care implică evaluarea psihologică a solicitantului. Această evaluare este esențială pentru a asigura că persoana care dorește să dețină o armă este psihologic aptă și stabilă pentru a face acest lucru. În acest articol, vom explora particularitățile evaluării psihologice pentru permisiunea de port-armă, punând accent pe metodologia și criteriile specifice implicate.

Metodologia de Evaluare Psihologică pentru permisul de port-arma

Ce implică metodologia de evaluare

Metodologia de evaluare psihologică pentru permisul de armă este bine definită și se desfășoară în funcție de scopul evaluării. Aceasta este concepută pentru a evalua mai multe aspecte ale sănătății mentale și ale personalității solicitantului. Scopul final al evaluării este eliberarea avizului psihologic necesar pentru obținerea permisului de port-armă.

Aspectele evaluate pentru a obtine permisul de port-arma includ:

  1. Stabilitatea Emoțională. Evaluarea capacitații solicitantului de a menține un echilibru emoțional în situații de stres sau presiune.
  2. Nivelul de Agresivitate. Analiza gradului de agresivitate al solicitantului și capacitatea acestuia de a gestiona furia sau impulsurile violente.
  3. Rezistența la Frustrare. Evaluarea abilității persoanei de a face față situațiilor frustrante fără a recurge la comportamente periculoase sau agresive.
  4. Absența Tendințelor sau Manifestărilor Psihopatologice. Verificarea dacă există semne ale unor tulburări psihologice sau comportamente psihopatologice care ar putea pune în pericol detinerea unei arme.
  5. Gradul de Conservare în Timp a Echilibrului Emoțional. Pentru reînnoirea avizului psihologic pentru permisul de port-armă, se examinează dacă solicitantul a păstrat stabilitatea emoțională și atenția necesară în timp.

Evaluarea pentru Diverse Scopuri. Permisul de port-arma.

Scenarii diferite, cerințe diferite

Procesul de evaluare psihologică diferă în funcție de scopul pentru care se dorește obținerea permisului de port-armă. De exemplu:

  • Evaluarea pentru Permisul de Port-armă de Autoapărare: Se axează pe aptitudinile de autoapărare ale solicitantului și pe capacitatea acestuia de a lua decizii în situații periculoase.
  • Evaluarea pentru Tir Sportiv: Persoanele care doresc să practice tirul sportiv trebuie să obțină avizul psihologic apt pentru această activitate, care implică competiții sau activități recreative.
  • Evaluarea pentru Alte Scopuri: Există și alte tipuri de evaluări specifice pentru situații precum examenul de vânătoare, gestionarea armelor și munițiilor, autorizarea ca armurier sau instructor de poligon de tir.

Concluzie

Evaluarea psihologică pentru permisul de port-armă se adaptează la motivul pentru care solicitantul dorește să dețină o armă și la nivelul său de vulnerabilitate psihologică. Aceasta are în vedere riscul potențial asociat cu deținerea și utilizarea unei arme și asigură că numai cei psihologic apti primesc permisiunea necesară.

Cum pot programa o evaluare psihologica pentru permisul de port-arma in Bucuresti?

Cabinetul Individual de Psihologie Davidescu Mihaela oferă servicii de testare psihologică în vederea eliberării avizului psihologic pentru permisul de port-armă, atât pentru arme letale, cât și pentru cele neletale. Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numerele: 0720.897.35 / 0771.750.060.

APEL TELEOFNIC