Avizul psihologic la angajare. Rol in medicina muncii Bucuresti

Cabinetul nostru de psihologie ofera servicii de Avizul psihologic la angajare. Rol in medicina muncii si este agreat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii – certificat nr.735/2018 pentru furnizarea de servicii psihologice in domeniul sigurantei transporturilor.

Avizul psihologic la angajare. Rol in medicina muncii Bucuresti

Pentru a oferi beneficiarilor nostrii servicii eficiente si complete de Avizul psihologic la angajare. Rol in medicina muncii Bucuresti, colaboram cu centrul medical autorizat pentru eliberarea fisei medicale pentru angajare, a fisei medicale permis auto, a fisei medicale portarma si a avizului medical pentru soferi profesionisti.

Avizul psihologic la angajare. Rol in medicina muncii

Avizul psihologic la angajare. În conformitate cu legislația aplicabilă din România, monitorizarea stării de sănătate a angajaților reprezintă o componentă esențială a gestionării riscurilor în mediul de muncă. Potrivit prevederilor legale, incluse în Hotărârea de Guvern nr. 355/2007 cu modificările și completările ulterioare, se impune realizarea unor examinări medicale atât la momentul angajării, cât și în cadrul controalelor periodice sau la reluarea activității profesionale pentru angajații care se alătură sau care sunt deja parte a diferitelor instituții și companii.

Pe lângă examinările medicale, în conformitate cu riscurile asociate fiecărei funcții, legislația prevede și efectuarea unui examen psihologic la momentul angajării sau în cadrul controalelor periodice. Rolul acestui examen psihologic la angajare este de o importanță crucială în domeniul medicinei muncii, deoarece vizează identificarea contraindicațiilor, precum și identificarea factorilor de risc patologic care ar putea compromite sau îngreuna exercitarea activității profesionale.

Prin intermediul acestui examen psihologic, se urmărește evaluarea capacității psihologice a candidaților sau angajaților de a face față cerințelor și stresului asociat locului de muncă. Identificarea potențialelor probleme psihologice sau emoționale poate oferi informații valoroase pentru gestionarea riscurilor și protejarea sănătății și siguranței angajaților în mediul de muncă.

Pentru mai multe informații despre examenul psihologic la angajare și serviciile asociate în București, puteți accesa resursele disponibile pe site-ul https://www.testpsihologic.info/aviz-psihologic-angajare-bucuresti/. Este important să subliniem că respectarea cerințelor legale în ceea ce privește supravegherea sănătății angajaților este esențială pentru asigurarea unui mediu de muncă sigur și sănătos pentru toți cei implicați.

Aviz psihologic la angajare pentru lucratorii la inaltime

Avizul psihologic la angajare se elibereaza pentru lucratorii la inaltime, cei care lucreaza in tura de noapte, cei care conduc utilaje, masina institutiei, persoanlul cu functie de decizie, persoanele care lucreaza in conditii de izolare, cu radiatii ionizante, in mediul cu expunere la substante toxice, periculoase, explozive, electricienii. De asemenea, avizul psihologic pentru medicina muncii se efectueaza in cazul pompierilor salvatori intrauzinal, personalului medical, personalului care interpreteaza si aplica legi si profesorilor.

Avizul psihologic pentru lucru la inaltime se elibereaza in urma examenului psihologic la angajare sau control periodic atat alpinistilor utilitari, muncitorilor si mecanicilor cu lucrul la inaltime, cat si in cazul personalului care lucreaza in retele de inalta, medie si joasa tensiune si are rolul de a stipula ca persoana este apta din punct de vedere sa lucreze la inaltime, nu are teama de inaltime, detine o atentie si vigilenta corespunzatoare si un echilibru emotional adecvat, neavand tendinte depresive, anxioase sau paranoide.

În România, evaluarea sănătății angajaților este o practică reglementată conform legislației în vigoare (HG 355/2007 cu modificările și completările ulterioare), care implică efectuarea examinărilor medicale la angajare, controlul periodic sau la reluarea activității. Această practică este valabilă atât pentru noii angajați, cât și pentru cei care sunt deja în post în diverse instituții și societăți comerciale. În plus față de examinările medicale, legea prevede și efectuarea unui examen psihologic, mai ales în funcție de riscurile asociate fiecărei funcții.

Avizul Psihologic în Sectorul Public

În cazul funcționarilor publici, se emite un aviz psihologic pentru funcție publică, care atestă aptitudinea unei persoane de a exercita o funcție publică, fie de execuție, fie de conducere, în diverse instituții publice cum ar fi ministerele, institutele sau autoritățile publice locale. Examenul psihologic la angajare pentru funcționarii publici se desfășoară doar prin intermediul cabinetelor psihologice autorizate conform legii, iar avizul este autentificat printr-un timbru profesional.

Avizul Psihologic în Domeniul Medical

În domeniul medical, se eliberează avizul psihologic pentru angajarea ca medic rezident, pentru cei care urmează să își desfășoare activitatea de rezidențiat în spitalele municipale. Medicina muncii acordă o atenție deosebită examenului psihologic la angajare, mai ales că medicii sunt predispuși la suprasolicitare psihică din cauza turelor de noapte și a garzilor, fiind expuși unor riscuri profesionale inherente profesiei.

Avizul Psihologic în Domeniul Transportului și Logisticii

Pentru conducătorii auto sau stivuitoristi, avizul psihologic este un element esențial atât în perioada de pregătire și angajare, cât și în cadrul controalelor medicale periodice anuale. Acest aspect este deosebit de important în controlul medical periodic, deoarece nu sunt permise afecțiuni psihice în această categorie de angajați, dată fiind responsabilitatea semnificativă asupra vieții lor și a altor persoane.

De asemenea, nu putem uita sa amintim despre avizul psihologic titularizare profesori, aviz care se elibereaza pentru a atesta aptitudinea de a efectua activitate de predare si cercetare in invatamant. Examenul psihologic la profesori evalueaza capacitatea acestora de a lucra cu copiii, de a da dovada de stabilitate emotionala, empatie, sociabilitate, responsabilitate.

Fie ca se efectueaza la angajare sau la controlul periodic, fie ca este vorba despre o functie de conducere sau una de executie, rolul avizului psihologic pentru medicina muncii este foarte important, intrucat confera premisa ca solicitantul postului are aptitudinile psihologice relevante, fara de care activitatea specifica jobului nu s-ar putea efectua la parametrii doriti sau ca persoana deja angajata si-a pastrat abilitatile si aptitudinile cognitive si de personalitate necesare indeplinirii cu succes a activitatii.

In cadrul Cabinetul Psihologic Mihaela Davidescu se efectueaza atat examen psihologic la angajare pentru toate functiile, cat si examinari periodice, inclusiv examinari psihologice pentru functii publice si testare psihologica complexa a angajatilor in vederea selectiei profesionale, schimbarii functiei, promovarii pe post sau la cererea angajatorilor, in diverse domenii de activitate. https://www.testpsihologic.info/recrutare-evaluare-personal/

Cum pot face o programare pentru aviz psihologic la angajare?

Pentru programari, sunati la numerele 0720897325 sau 0771750060 sau trimiteti-ne un mesaj la adresa office@testpsihologic.info sau pe formularul de contact de pe site-ul www.testpsihologic.info.

Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

APEL TELEOFNIC