Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/psihol10/public_html/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 153

Consiliere Psihologica si Psihoterapie

consiliere_psihologicaCONSILIERE PSIHOLOGICA

Are rolul de a oferi suportul necesar atat pentru autocunoastere, acceptare de sine si dezvoltare personala cat si pentru cunoasterea diferitelor aspecte ale vietii, cu scopul rezolvarii problemelor pe care le ridica mediul familial, social, profesional.

 

Se adreseaza persoanelor care trec prin situatii existentiale de criza, de pierdere, dezechilibru sufletesc, ajutandu-le sa ia decizii optime in ceea ce priveste cariera, casnicia, familia, etc.

Consilierea psihologica te ajuta daca te confrunti cu urmatoarele probleme:

–  Probleme de relationare in cuplu (dificultatea de a incepe si mentine o relatie, incheierea unei relatii semnificative, sentimente de culpabilitate)

–  Probleme cauzate de stresul profesional (pierderea locului de munca, lipsa increderii in fortele proprii si scaderea stimei de sine, teama de schimbare, teama de afirmare)

–   Divort, deces, viol, boli cronice, alte abuzuri si evenimente traumatizante

–   Relatii interpersonale  deficitare (dificultati in comunicare si exprimarea emotiilor, tendinta de izolare etc)

De asemenea, consilierea psihologica exercita si un rol preventiv in tulburarile afective si comportamentale, echilibrand si orientand subiectul spre viitor, spre oportunitatile care confera sens vietii sale.

 

 PSIHOTERAPIE

   Se adreseaza palierului profund al personalitatii, ajutand subiectul sa isi gaseasca propriile resurse pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, intr-o maniera matura, adaptata si cat mai eficienta.
Obiectivele psihoterapiei se contureaza in functie de amploarea si specificul tulburarii:

–   Diminuarea sau disparitia simptomului

–   Intarirea Eului

–   Echilibrarea identitatii personale, a imaginii de sine.

 

   Psihoterapia te ajuta daca te confrunti cu urmatoarele probleme:

–   Situatii de criza existentiala (deces, divort, somaj, toleranta redusa la schimbare)

–   Depresie, anxietate, fobii, atacuri de panica

–   Adictii (tutun, alcool, droguri, medicamente etc)

–   Tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie, obezitate)

–   Tulburari de comportament la copii (nervozitate, abandon scolar, deficit de atentie, ticuri, anxietate, fobii, probleme de comunicare si interrelationare, divortul parintilor,atacuri de panica, dificulatati de invatare)

–   Tulburari de personalitate

–   Boli cornice

–   Infertilitate

–   Insomnie sau alte tulburari ale somnului (cosmaruri, agitatie)

–   Evenimente psiho-traumatizante (viol, abuz, violenta)

 

    Psihoterapia cognitiv-comportamentala

Psihoterapia cognitiv-comportamentala pune accent pe problemele actuale ale persoanei, dar ia in considerare trecutul ca avand un rol definitoriu in geneza tulburarilor aparute, prin invatarea anterioara.

Tulburarile psihice (atac de panica si anxietate, fobie, depresie, anorexie, bulimie, obezitate, probleme de cuplu, tulburari de comportament, tulburari de personalitate, tulburari cauzate de evenimente psiho-traumatizante precum: divort, deces, viol) au ca origine distorsiuni ale realitatii, prin scheme ilogice de gandire pe care clientul le-a format de-alungul timpului.

Scopul acestei forme psihoterapeutice este acela de a modifica sistemul rational si convingerile clientului, in vederea imbunatatirii calitative a vietii sale si remedierii problemelor cu care se confrunta. Astfel, terapeutul ajuta clientul sa invete modalitati adecvate si adaptate trairilor sale afective.